Tipy na přijímačky, Erasmus, zkouškové nebo státnice. Vánoční speciál Studovny

28. prosinec 2023

V letošním speciálním dílu uslyšíte tipy a triky od hostů a hostek Studovny za rok 2023. Jak se učit na zkoušky, jak zvládnout stres nebo maturitu? Ve Studovně jsme v uplynulém roce řešili témata spojená se studiem na vysoké, s maturitou nebo s přijímačkami. V sestřihu uslyšíte rady od studentů a studentek nejrůznějších oborů, ale i od učitelů, učitelek, psychologů a odborníků na učení.

Mariana Jadrníčková přiblížila studium na právech a dala tip k přijímačkám. Rozálie Andělová vyprávěla o studiu anglistiky a francouzštiny. Kristýna Schönová mluvila o Erasmu a zahraničních pobytech nebo stážích. Mentor Honza Kohut během zkouškového radil jak na efektivní učení. Se Štěpánkou Cimlovou alias Štěkánkou jsme si povídali o učitelství a jejím působení na TikToku.

Přípravu na maturitu nebo taktiku na testy z matematiky nám přiblížil učitel Marek Valášek. S moderátorem Františkem Šedivým jsme probrali maturitní plesy. Jak zvládnout stres nám popsal psycholog Jan Kulhánek i psycholožka Anna Vozková. S Karolínou Záhrubskou a Štěpánkou Luhanovou jsme probrali tipy ke státnicím.

Jak na maturitu, přijímačky nebo státnice? Pusťte si tipy ze Studovny.

Spustit audio

Související

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.