Trefíš-li se do beatu, přivítej mě na featu. Číselně úspěšné dvojice válcují žebříčky

27. duben 2023

SZA se svým hitem Kill Bill po dlouhých 18ti týdnech konečně zdolala vrchol hitparády Billboard Hot 100. Annabelle s Filipem přitom žili v domnění, že americká zpěvačka zmíněného titulu už dávno dosáhla. Úspěchu zajisté pomohlo vydání upravené verze tracku s Dojou Cat na featu. Ve Velkých číslech se tentokrát potkala hned celá řada číselně úspěšných dvojic a moderátoři kýžený Double Fantasy efekt jen závidí. 

SZA není jediná, které pomohla přítomnost (diskutabilně o něco slavnější) kolegyně na featu. Dvě New Yorkem odchované rapperky – Ice Spice z Bronxu a Nicki Minaj z Queens – se setkaly na předělávce tracku Princess Diana, který se původně objevil na debutovém EP Ice Spice nazvaném Like..? Teď ale přidala svou sloku Nicki a nová verze tracku vystřelila na čtvrté místo amerického singlového žebříčku.

V hudební selekci nechyběly ani dvě tuzemské dvojice, třeba Sofian Medjmedj se konečně potkal na featu s Benem Cristovaem, který stál u zrodu jeho pěvecké kariéry. Výsledkem je společný singl Slzy – poplakali si u něj Annabelle s Filipem? To, že ve dvou se to lépe táhne, potvrzují i dva kamarádi z brněnské party Rychlí kluci – Calin a producent kvítek spojili síly na novince Pretty Boy, která silně vybočuje z Calinovy předchozí tvorby. Je to dobře nebo špatně?

Proč je Edík Sheeran zpátky u soudu? V čem Post Malone pokořil Bruna Marse i Drakea? A které dva zcela nečekané hudební žánry zazněly? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.