Universum pokecalo o reformě VŠ

14. říjen 2011

Páteční partyzánské vysílání studentů Radia Wave se zaměřilo na reformu vysokých škol, kterou před nedávnem představil ministr školství Josef Dobeš. Pak se vydalo zjišťovat podrobnosti o druhém ročníku projektu Kecejme do toho.

Reforma terciárního vzdělávání je na stole po celou dobu, co existuje Universum. Řešil ji ministr Ondřej Liška, ve snahách o reformní kroky pokračovala Miroslava Kopicová a v těchto dnech přišel s vlastním návrhem také Josef Dobeš. Ten ve svém textu prezentuje reformované vysoké školství jako kvalitnější, transparentnější a především placené. Universum zprostředkovaně přináší rozhovory s Jiřím Nantlem, ředitelem odboru VŠ na ministerstvu školství, a předsedou Studentské komory Rady VŠ Miroslavem Jašurkem.

O projektu České národní rady dětí a mládeže Kecejme do toho byla v Universu řeč už několikrát. Jedná se o diskuzní platformu pro mladé lidi, kteří se mohou na webovém fóru i v přímém kontaktu se zástupci projektu vyjadřovat k záležitostem, které se jich blízce dotýkají. Takovým, o kterých místo nich jednají „dospělí“. Příkladem budiž sexuální výchova, mladé rodiny nebo nezaměstnanost mladých. Letos se projekt dostal do své druhé fáze a Universum přináší souhrn toho nejdůležitějšího z uplynulého ročníku i informace od Jirky Leta z Kecejme o podobě právě začínajícího ročníku druhého.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.