Universum zjišťovalo kudy na Oxford

19. listopad 2009

V pověstný pátek 13. se Universum zabývalo nejaktuálnějším děním na akademické půdě, připomnělo Mezinárodní den studentstva a hostem ve studiu byla Blanka Čechová, absolventka tvůrčího psaní na samotné univerzitě v Oxfordu.

Pátek třináctého nepřinesl do vysílání studentského pořadu Radia Wave Universum žádnou pohromu. V prvním, zpravodajském, vstupu se Pavel Cyprich věnoval volbě nového děkana Filozofické fakulty ZČU v Plzni, která stojí tak trochu ve stínu velkých událostí spojených s tamní právnickou fakultou. Nadace Olgy Havlové zveřejnila na začátku měsíce informace o bezbariérovosti českých vysokých škol, a proto jsme se podívali nejenom na to, kolik handicapovaných vysokoškoláků u nás studuje. Poslední část zpravodajství se věnovala Mezinárodnímu dnu studentstva, který připadá na 17. listopadu.

Oxford. Při vyslovení tohoto slova se většině vybaví břečtanem porostlé majestátní budovy, ve kterých probíhá výuka na nejvýsostnější úrovni. Univerzita v Oxfordu právem patří do světové extratřídy, a proto by každý student měl být výjimečný. Blanka Čechová patří mezi ně. Dnes už absolventka netradičního oboru tvůrčí psaní přijala pozvání do studia RW a řeč byla nejenom o tom, kudy vede cesta za takto prestižním vzděláním, ale třeba také o tom, jak probíhá promoce. Více si poslechněte sami!

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.