Universum zve na závody a na ostrov Lesbos

27. červenec 2009

Universum se v pátek 24. července ohlédlo za rozhovorem o studentské závodní formuli. Věnovalo se "netradičnímu" tématu státních maturit a společně s Jardou Petříkem vycestovalo na Egejskou universitu na ostrově Lesbos.

Dva měsíce letních prázdnin pravidelně začínají první červencový den. V příštích letech by to mohlo být jinak. Organizace sdružující české cestovní kanceláře přicházejí s návrhem na jejich prodloužení případně na klouzavý systém začátku prázdnin. Více se dozvíte ve zpravodajství Universa. Tématem byly také státní maturity a jejich zářijová generálka.

Universum se také ohlédlo za rozhovorem s doktorem Radkem Tichánkem a Ing. Michalem Vašíčkem, se kterými jsme si nedávno povídali o projektu studentské formule fakulty strojní ČVUT. Monopost si začátkem srpna odbude svoji závodní premiéru a vy rozhovor berte jako pozvánku na výlet na Hockenheimring, kde se závody pojedou mezi 5. a 9. srpnem.

Na závěr jsme cestovali. Jarda Petřík nás vzal na řecký ostrov Lesbos. Řeč byla o jeho skoro studijním pobytu na tamní Egejské universitě.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.