Věrozvěsti sockarapu Násilník a Ghettoblaster ve Špíně: Všechno to tak nějak vyplynulo samo

27. leden 2017

Násilníkovo Nemám EP sice vyšlo digitálně už před nějakou dobou, ovšem fyzické podoby se mu dostalo až nedávno díky pečlivému přístupu Hospital Use Only, nového labelu, který není tak úplně label. A ještě navíc jednu ze skladeb remixoval dnes již v duu vystupující rapper Ghettoblaster. Pozvali jsme si proto do Špíny oba projekty, abychom trochu rozkryli, jak to s tím punkem a rapem je.

Kořeny aktivit Aleše aka Johnnyho Násilníka sahají až někam do hlubokých punkových vod, kdy spolu s kamarády založil kapelu The Plantážníci. Údajně to ale zas až taková sláva nebyla a stahovat instrumentálky z YouTube a snažit se do nich něco sázet byla snazší cesta. Tak se pomalu zrodilo alter ego Násilníka, který jedovatě a zábavně šije do všeho, co ho podle jeho slov štve. A když došlo letos v září na festival No Waves, který vlastně už čtyřikrát vůbec neměl proběhnout, nastalo i první větší provázání s Ghettoblasterem. Právě Honza mu ilustroval masivní booklet, kterým je CD v sedmipalcovém obalu vybaveno. Občas u toho šlo o život.

Na No Waves, o kterém jsme se poměrně do hloubky pobavili, taky došlo k prvnímu zatažení druhého Honzy do Ghettoblastera. Od hypemana naštěstí vede k plnohodnotné spolupráci občas velmi krátká vzdálenost a kluci do Špíny přinesli úplně nové skladby – Civilista a Braptor666. Honzu Majera aka Ghettoblastera můžete znát například z emokapel La Prospérité či Bezbolestná, s projektem, ve kterém „všechno tak nějak vyplynulo samo“, má za sebou už povedené splitko s domácími V0NT. A i když jsme vzpomínali na různé české rapové (ne)projekty, došlo nakonec i na Crass.

Poslechněte si celý pořad!

autoři: Petr Wagner , Miloš Hroch , Judita Císařová , Honza Šamánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka