VŠUP SHOP 2011, Belka, Pokojík

10. prosinec 2011

Předvánoční prodejní akce VŠUP roste. Ze začátku se konala v jednotlivých ateliérech, od loňska se odehrává v galerii v přízemí školy a letos ji poprvé zahájí módní přehlídka.

O VŠUP SHOPu 2011 jsme natáčeli s návrhářem Miroslavem Sabem, asistentem Ateliéru módní tvorby. V rozhovoru z designSUPERMARKETU představujeme projekt Belka a brněnský obchod Pokojík.

Supervizi nad VŠUP SHOPem 2011 letos převzal Ateliér módní tvorby, vedený módním návrhářem Josefem Ťapťuchem. Proto jsme se na podrobné info o události ptali loňského absolventa VŠUP a asistenta tohoto ateliéru Miroslava Saba. Zajímalo nás také, jaké to je, přejít na VŠUP z pozice studenta na místo asistenta a jestli Miroslavovi ještě zbývá čas na pokračování ve vlastní tvorbě.

Zaujal nás nový obchod v Brně, ve kterém se prezentují zajímaví mladí čeští návrháři. Jmenuje se Pokojík a mimo jiné v něm najdete nový projekt Belka, za kterým stojí Andrea Lojkásková a Martina Malá (alias Trudi for dolls). Více už v rozhovoru, který s Andreou Lojkáskovou natáčela na designSUPERMARKETu Anna Mayerová.

Odkazy:
www.vsup.cz
www.pokojikbrno.cz

Playlist:
Appaloosa – Intimate Glass Candy remix(Italians Do It Better)
Celista – Warm Autumn (uns.)
Blonds – Treasure Coast (uns.)
Twin Sister – Kimmi in a Rice Field, Balam Acab Remix (Domino)
Kate Wax – I Knit You (Border Community)
Room E – Polar Bear (uns.)
Chevalier Avant Garde – Over The Fountain (FLA)
Mirror Lady – Roman Candles (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.