The Weeknd se noří hloub do osmdesátkového dance popu a nemá konkurenci. Sima je slovenská Doja Cat

19. srpen 2021

Po delší vysílací odmlce moderátoři Velkých čísel zjišťují, že singlovým žebříčkům nekompromisně dominují The Kid LAROI a Justin Bieber s trackem Stay, v Británii se dere na vrchol nová deska The Killers a úspěch sklízí i hvězdná zpěvačka Olivia Rodrigo a hiphopová legenda Nas, který jak tvrdí Annabelle, „navždy zůstane v nás“. Na všechny zmíněné ale z vrcholu shlíží popová antistar Billie Eilish, z jejíž nové desky Happier Than Ever zazněly rovnou dva tracky.

Právě Billie je letos zatím druhá – po country zpěvákovi a oblíbeném mulletovi Morganu Wallenovi, které se podařilo strávit s novou deskou hned první dva týdny na špici amerického albového žebříčku. Od Abela Tesfaye (The Weeknd) jsme už několikrát slyšeli, že „přichází úsvit“ – co to znamená, se ale postupně dozvídáme až s aktuálním videosinglem Take My Breath, v němž vypadá trochu jako Lenny Kravitz a který vzal dech Filipovi, ale Annabelle nechává středně chladnou. Disneyovský animák Herkules si oba připomněli novým klipem Lizzo a Cardi B.

Bez neshod mezi moderátory se samozřejmě nemohl obejít nový song Machine Gun Kellyho a nejblíž se při pokusu o to, znít jako slovenská Doja Cat, zatím dostala zpěvačka a rapperka Sima. Annabelle se s ní o víkendu setkala na jedné stagi a „stala sa jednou z jej žien“, ať už to znamená cokoliv. Chytlavá novinka Keď si so mnou se nemusí stydět za songwriting ani produkci, ale mohla by za přepálené barvy v klipu. Alespoň to tvrdí Filip a vzpomíná na přebarvené kalendáře krajin s pasoucím se skotem z pobytu na babiččině toaletě.

Kdo je tím nejrychlejším klukem na planetě? O kom se dá s politováním říct, že vydal ucházející track? A jak zní peklo v podání tiktokerky Belly Poarch? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.