Začíná série Po sametu. Vydejte se s námi za lidmi, kteří ovlivnili naši současnost

30. srpen 2019

Po sametu je série Radia Wave věnovaná výročí 30 let od listopadu 1989. Poslouchejte deset příběhů, které ovlivnily dobu, ve které žijeme. Jak nastavily demokratický systém v Česku první svobodné volby? Jakou roli sehrála v uspořádání společnosti kupónová privatizace? Co změnil policejní zásah na Czechteku, televizní krize nebo protiromské pochody? A co pro českou společnost znamenala smrt Václava Havla?

Chceme přiblížit polistopadové události všem, kteří je nezažili nebo je vnímali dětskýma očima. Vydejte se tak s námi na místa, kde konkrétní události probíhaly, s lidmi, kteří byli jejich součástí. Ke každému dílu připravujeme rozhovory s pamětníky, historiky, politiky i mladými osobnostmi. To vše, abychom vám co nejvíc autenticky přiblížili uplynulých 30 let naší obnovené demokracie. 

Poslouchejte deset dílů série Po sametu už od 16. září každé pondělí. Přihlaste se k odběru podcastu Po sametu na wave.cz/podcasty.

autor: Susana
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.