Žádné skříně, žádná pravidla! Pozitivní punk návrhářky Dominiky Kozákové

16. červen 2020

„Kamarádi mi říkají, že už byli asi v osmi mých pokojích, a přitom to všude vypadalo úplně stejně,“ směje se návrhářka a scénografka Dominika Kozáková. Ve světlé místnosti ve sdíleném bytě na pražské Letné bydlí teprve pár týdnů. Štendry podél zdí se prohýbají pod záplavou extravagantního oblečení, z okna se na nás smějí My Little Pony a manga kočička a Dominika nám vypráví o svém přístupu k oblékání a módě.

Dominika Kozáková vytváří genderless módu, která čerpá z vlivů punku, glamu a dalších hudebních subkultur. Pravidelně se prezentuje na módních přehlídkách, od nezávislých akcí, jako Malá noc módy, přes prestižní Mercedes-Benz Prague Fashion Week až po zahraniční talentové platformy. Aktuálně se připravuje na prezentaci na podzimní edici MBPFW, která se má uskutečnit na začátku září.

Natáčení Šatníků u designérky Dominiky Kozákové si přála herečka a zpěvačka Gábina Heclová, kterou můžete znát ze seriálu Zkouškový. A spolu se splněným přáním v podobě podcastu přidáváme ještě bonus: Dominika poskládala ze svého oblečení speciálně pro Gábinu velmi vtipný outfit, který reflektuje Gabčin sportovní styl a zálibu v parties a tančení. Co na něj říkáte? A ke komu byste nás rádi poslali příště? Napište nám na Instagram nebo Facebook, těšíme se na vaše nápady!

Zeptali jsme se, jaké osobnosti jsou pro Dominiku módními ikonami. V podcastu se dozvíte, jak její styl změnila střední umělecká škola v Trenčíně a proč se po všech odstínech duhy vrátila k civilnější hnědé barvě vlasů. Stane se z královny extravagantní módy minimalistka? A komu by ráda nahlédla do skříně? Dozvíte se v Šatnících!

Je nějaký rozdíl mezi tím, jakou módu Dominika Kozáková navrhuje, a tím, co sama nosí? Jak by vypadal její šatník snů? Na jakou příležitost si dělá make-up v podobě modrého nebe s obláčky přes celý obličej?

Spustit audio

Související