Ať to zní trochu jinak! Vítězové Startéru Méta Monde na koncertech rádi experimentují

28. červenec 2021

Po úspěšném vydání debutové desky a výhře v letošním ročníku hitparády neobjevených Startér Radia Wave se synthpopové duo z pražských Vršovic představilo živě v našem proskleném studiu. „Snažíme se do koncertních verzí písní přidávat nové zvuky, ať to zní trochu jinak a má to pro posluchače přidanou hodnotu,“ prozradili Méta Monde v rozhovoru po čtyřpísňovém minikoncertu, v rámci kterého zazněla i vítězná startéří Dying.

Co už Méta Monde od dubnového vítězství ve Startéru zvládli? „Zkoušíme, koncertujeme a připravujeme nový videosingl, který vyjde na podzim. Hudba je skoro hotová a zní to skvěle, takže se moc těšíme na finální výsledek,“ shrnují Roman s Jakubem aktivitu kapely v uplynulých třech měsících.

„Teď aktuálně domlouváme videoklip, zrovna dnes se potkáme s režisérem, takže mu představíme náš koncept a uvidíme, co na to řekne,“ dodává baskytarista Roman, který zároveň stojí za kompletním vizuálem kapely.

Proč Méta Monde nemají živého bubeníka? A co si vzal Jakub s sebou na čtrnáctidenní dovolenou? Poslechněte si celý rozhovor i písně Empathy, Ronny, Dying a Lie, které dvojice zahrála v našem studiu!

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.