Zvukař Viktor Prášil: Šutráctví jsem ještě nenahrával

31. květen 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl filmový zvukař Viktor Prášil. Rodák z Prahy, který byl nominovaný na Oscara za zvuk filmu Na západní frontě klid, v rozhovoru mimo jiné prozradil, co je nejlepšího na tom, že Oscara nedostal. Taky se nám svěřil, že ještě nikdy nenahrával zvuk kamenů.

„Šutráctví jsem ještě nenahrával,“ přiznal bez okolků držitel prestižní ceny BAFTA a Ivana s Alešem opáčili, že za takové zvuky by ale třeba toho Oscara přece jen dostal. Muž, který byl již mnohokrát nominovaný na Českého lva, na sebe ale během rozhovoru práskl i to, že kdyby se měl stát nějakým kusem oblečení, chtěl by být nákrčníkem. „Dobrý a nedoceněný je podle mě nákrčník. Takový ten zimní, který si vezmeš místo šály,“ vysvětlil své přání.

V hudebním okénku Aleš pustil písničku The Best od Tiny Turner a připomněl zásadní informaci, že rocková diva žila ve švýcarské obci Küsnacht.

Která znamení horoskopu by spolu určitě neměla podle Alešova názoru vstupovat do partnerských vztahů? Co bylo podle Viktora nejhoršího na tom, když byl v USA na udílení Oscarů? Jakou barvu by si nikdy nevzal „na plac“ a proč? A vadí mu, když ho lidé oslovují Viky? Poslechněte si celý krásný rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.