Alena Doláková: Tam, kde jsem vyrostla, jsem nikdy neslyšela slovo houska

11. červen 2020

Rubrika Brambora s vejcem tentokrát začala ještě víc chaoticky než obvykle. Na telefonu totiž původně měla být matka, modelka a příležitostná herečka Simona Krainová. Ta se ale zdržela u lékaře a v domluvený čas telefonátu napsala SMS „Teď nemohu mluvit“. A to není pro rozhlasové vysílání ideální.

Pohotový moderátorský kolega Vítek Svoboda však naštěstí vyštrachal telefonní číslo na herečku Alenu Dolákovou, která si mimo jiné zahrála v pohádce Tři bratři, a minirozhovor Ivany s Alešem byl zachráněn. Rodačka z Vyškova sice měla teplotu a knedlík v krku, ale i tak byla svolná k milému povídání mimo jiné o tom, z čeho nematurovala a jaké jazyky neumí.

Čtěte také

Představitelka Pavlíny ve snímku Pepa nám prozradila, že její oblíbenou písničkou je skladba Happy od Pharrella Williamse a že v poslední době zvládla uběhnout přibližně minus osm kilometrů. Pro lepší představu, to je podobná vzdálenost, jakou Aleš naběhal za celý život. Ivana, kterou kromě jídla v životě zajímá jenom sport a psi, ještě chtěla vědět, jak dlouho Alena vydrží ve cviku zvaném prkno. „Klidně i několik minut, když je dobrá písnička. A když je blbá písnička, tak třeba jenom třicet sekund,“ svěřila se žena, která na rozdíl od Ivany s Alešem žila rok a sedm měsíců v Hollywoodu.

Na dnes již snad legendární otázku „Houska, nebo rohlík?“, měla Alena Doláková velice svéráznou odpověď: „Rohlík, protože jsem z Brna. Tam, kde jsem vyrostla, jsem nikdy neslyšela slovo houska.“ Rozhovor jsme tedy zakončili tímto šokujícím zjištěním a nervy jsme si uklidnili až v hudebním okénku, kde zazněli slavní Erasure. „To je úplně moje nejoblíbenější kapela všech dob,“ rozplýval se Aleš a pokoušel se o tanec do rytmu skladby Breath of Life, kterou z jejich obsáhlé diskografie vybral do bramborovo-vaječného okénka.

Jak vysokou teplotu měla Alena Doláková během rozhovoru a co nám řekla rusky? Proč je Ivana věčně druhá? Existuje cvik na břišní svaly zvaný jelito, nebo je to jen Aleš? S kým a proč pospíchala Ivana k veterináři? Poslechněte si celý minirozhovor a něco se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.