Analogoví technaři Elektro Guzzi: Chceme hudbu syrovější a kmenovou

3. prosinec 2014

Kapela Elektro Guzzi (kterou tvoří Bernhard Breuer, Bernhard Hammer a Jakob Schneidewind) vznikla před deseti lety. Klukům trvalo pět let, než vtrhli do studia a začali nahrávat, ale od té doby jedou pod stejným labelem. I když jejich nástrojové obsazení tvoří bicí, kytara a baskytara, produkují taneční hudbu. Letos v létě jim vyšlo nové album Observatory právě pod labelem Macro známého rakouského producenta Patricka Pulsingera. Před večerním koncertem přišli do Radia Wave mluvit o improvizaci na pódiu i při nahrávání a taky o českém pivu.

„Když jsme začali hrát jako skupina, bylo naše vystoupení čistá improvizace. Teď už to budou 4 roky, co hrajeme konkrétní tracky. Měníme už jenom stupňování a přechody mezi jednotlivými tracky,“ prozradili Elektro Guzzi v rozhovoru. A jak svoje analogické techno skládají? „Většinou si sedneme, hrajeme a improvizujeme. Současně se nahráváme, posloucháme to zpětně a pak z toho něco dobrého vyleze,“ říká Jakob.

Poslechněte si celý rozhovor a zjistíte, jak moc precizní a náročná na soustředění je práce v kapele, která vystoupí dnes večer v MeetFactory zdarma.

autoři: Martina Pavloušková , Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.