Artové písničky z gymplu i neoposlouchané kytarovky. Startér nahazuje a chytá!

27. únor 2024

Úplně jako v Cestě draka! Souboj o první místo v hitparádě neobjevených mezi swagerským duem Hihihahaholky a kapelou Fields Of Grain připomínal rvačku Bruce Leeho s Chuckem Norrisem. Nepřeháníme! Příští zastávka: 500 nasbíraných hlasů. Startér samozřejmě servíruje novinky, máme tu návrat Beaty, která nesnese fyziku a chemii, a přidávají se také Saca – prý jedna z top 3 neoposlouchaných kytarovek.

„Mě to možná přeneslo až do Tolkienovy Středozemě,“ řekl Martin Šolc potom, co dozněla píseň Zanevření od Beaty. To asi způsobila ta příčná flétna. Oproti loňskému roku se toho u ní prý tolik nezměnilo, ve škole furt vopruz, ale v hudbě teď víc experimentuje. Asi i proto si střihla mimo jiné cover Karla Kryla a dovolila si v něm i špetku reggae. Cože?!

Druhou novinku doručili ostravští Saca, kapela, která předem upozorňuje, že jejich nový song Can’t Wait je tzv. „grower“. Na Martina a Filipa „nevyrostly“ hned dvě věci – jednomu vadila repetitivní kytara ve slokách, druhého mrzel zahozený refrén. Zní to ale, že Saca mají zpěváka, který umí zpívat.

Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter. A nově nás můžete sledovat i na Instagramu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.