Astrofyzik má magnety v nose a Ornella Koktová zase syna Svena. Dejte si zprávy uplynulého týdne

3. duben 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmodřejší borůvky ze zpravodajské mýtiny.

Moderátorky i za nouzového stavu zaujala celá řada pikanterií jak ze světa, tak z české kotlinky. Obě ženy šokovalo, že malé velšské město se naplnilo divokými kozami, kterým se zřejmě líbí vylidněnost ulic v důsledku nastalé situace. Kozy však způsobily nejen pobavení, ale i škody, například na základní škole přežvykovaly čerstvě zasazené stromy. Zuzana ale oponovala, že divoké kozy žijí i v zahradách kousek od jejího bydliště v Brně a světová média o tom mlčí.

Obě moderátorky rozveselila zpráva, že nuda v izolaci postihuje i vědce. A protože ti mají přístup k věcem, jako jsou silné neodymové magnety, mohou si v zápalu vynalézání i ublížit. Jako třeba 27letý astrofyzik Daniel Reardon, kterému se při experimentu výkonné magnety zasekly v nose a jeho domácí pokusy o jejich odstranění zmagnetizovanými kleštěmi jeho trable ještě zhoršily.

Zuzana i Ivana pak vyjádřily závist vůči Ornelle Koktové, které se narodilo druhé dítě jménem Sven Kokta. Za náhodu nepovažují, že astrofyzikovi s magnety v nose i Ornelle se tyto důležité životní události staly v magickém věku 27 let. Nechyběla samozřejmě ani soudnička z Brna, ale tu nyní nebudeme odtajňovat.

Je mezi magnety v nose, rodící Ornellou a kozami ve Walesu nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.