BoLs/sLoB zvedá domácí laťku. Pusťte si jednoho z nejtalentovanějších producentů nové generace

7. říjen 2021

Elektronický producent BoLs/sLoB operuje na lokální hudební mapě už pár let, jeho experimentální skladby na pomezí hyperpopu, glitche a tvrdého EDM ale začínají doopravdy rezonovat až nyní. Kariéru mladého talentovaného tvůrce jsme si proklepli v aktuálním Flámu.

Dříve se částečně tituloval jako rapper, dnes se plně odevzdal dráze zvukového performera. A je to tak dobře – síla BoLs/sLoBových kompozic totiž plně vynikne ve chvíli, kdy v nich jeho řadou vrstev morfovaný hlas tvoří spolu se zbytkem ostatních stop neoddělitelnou tour de force hutného klubového zvuku.

BoLs/sLoBova extravagantní variace na hypertrofovanou taneční hudbu nezapře inspiraci napříč klubovo-písničkářským spektrem od Segy Bodegy po Dylana Bradyho – přesto, anebo právě proto, zní jeho tvorba v tuzemském kontextu jako zjevení.

Čtěte také

Pokud řada ostatních místních tvůrců nakládá s extrémními vokály a záměrně přehnaným zvukem opatrně a činí z něj spíše přidanou hodnotu své tvorby, BoLs/sLob zde jde se svojí zvukově-kutilskou kůží na trh naplno.

A má k tomu ostatně pádný důvod – jeho cutting edge sound design a ultimátní drive, se kterým na aktuálním EP Research narušuje a znovu skládá strukturu skladby, zde takřka nemá obdoby. Pokud mu jeho momentální berlínská studijní stáž otevře dveře ještě do dalších komnat sonického shaolinu, máme se nač těšit. A to nejen ve Flámu.

Jak dlouho trvá BoLs/sLoBovi vytvořit masivní banger? Kolika zvukovými vrstvami prohání na novém EP svůj hlas? A jak dopadnou koně těžkých kuřáků? Poslechněte si Flám s ultra talentovaným BoLs/sLoBem!

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.