Bourání s Davidem Kašparem a Jiřím Sulženkem

5. říjen 2011

Hostem 95. dílu bude dvojice aktivistů veřejného prostoru a vývozců kultury na periferii města, David Kašpar a Jiří Sulženko.

A během 40 minut se zkusíme probrat jejich bohatými aktivitami a poodhalit důvody, které je k takovémuto chování vedou. A jako vždy dojde i na plány a ambice.

MgA. David Kašpar
Absolvent Katedry produkce DAMU v Praze, neziskový producent v oblasti umění.
Vedoucí manager Chodovské tvrze, umělecký vedoucí festivalu umění ve veřejném prostoru Street For Art, programový ředitel Kulturního centra Zahrada, vedoucí manager Centra pro nový cirkus - CIRQUEON, koordinátor projektu Prádelna Bohnice a festivalu Babí léto v Psychiatrické léčebně Bohnice.

Jiří Sulženko (*1980) - kulturní manažer a pedagog
Patří k zakládajícím členům týmu kulturního centra Zahrada na Jižním Městě v Praze. Jednou z hlavních aktivit Zahrady je kultivace veřejného prostoru sídliště prostřednictvím umění ve všech jeho podobách. Od roku 2008 Zahrada pořádá festival Street For Art, který je jediným festivalem o veřejném prostoru a komunitním umění v České republice a prezentuje tak různé formy uměleckých zásahů do veřejného prostoru - od dočasných architektonických invazí (Raumlabor, Dočasné centrum umění BLOX by Touax, Zóna Ideál s Mjolk Architekty) přes výtvarné projekty (mapping, streetart) až po komunitní, sousedské události (sousedská večeře, komentované projížďky).
Je absolventem katedry produkce pražské DAMU, působil jako marketingový manažer Divadla Archa a manažer divadelního uskupení SKUTR. Od roku 2009 je pedagogem katedry produkce na DAMU v Praze.

Odkazy:
www.kczahrada.cz
www.streetforart.cz

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.