Brňan našel schránku plnou kakání a generace Z plýtvá jídlem. To jsou nej zprávy týdne

20. říjen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejsladší mandličky ze zpravodajské čokoládky. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu zaujala informace o tom, že dvanáctiletá Britka si kouřením elektronických cigaret zničila plíci. Její matka teď upozorňuje na rizika spojená s kouřením elektronických cigaret neboli s takzvaným „vapováním“.

Zuzanu zděsila zpráva týkající se faktu, že mladí lidé narození v letech 1996 až 2009 plýtvají potravinami ze všech věkových skupin nejvíce. Vyplývá to z výzkumu Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Odborníci se chtějí v následujících třech letech zaměřit na to, jak plýtvání generace Z omezit.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna: mám schránku plnou exkrementů, zuřil tamní důchodce, když šel vyzvednout letáky.

Je mezi nebezpečnými elektrocigaretkami, hovínkovým útokem a plýtváním papáním nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka