Bude temné, ale o to víc sexy, prozrazuje o připravovaném EP zpěvačka a songwriterka Maella

26. červen 2023

Maella je zpěvačka, songwriterka, kytaristka a hudební producentka. Při nedávné Radio Wave Studio Session se svými kapelními spoluhráči Lorenzem Calvem a Christosem Gyftakisem roztančila celé osazenstvo proskleného studia. Jak vnímá svůj neúspěch v letošní Eurovizi? A kde ji uvidíme koncertovat v létě?

„Miluju Radio Wave! Vždycky jsem toužila mít u vás svou hudbu,“ přiznala Maella bezprostředně poté, co odehrála svůj živý koncert. Ráda říká, že se jí nejlépe skládá hudba v momentech, kdy se jí v životě nedějí dobré věci. „Na jednu stranu jsem hodně pozitivní, ale mám i silnou depresivní stránku. Asi jsem dost senzitivní.“

V minulých letech se Maella pendlující mezi Českem a Británií pravidelně objevovala nejen v playlistu Radia Wave, ale hrálo ji i BBC Radio 1, její obličej jste mohli zahlédnout na Times Square a před pár měsíci byla doslova jeden krok od toho, aby Českou republiku reprezentovala na Eurovizi se svým singlem Flood.

Maella

O přípravách na Eurovizi již vyprávěla v pořadu Velký čísla Radia Wave, jehož hostkou byla den poté, co se dozvěděla, že letos jí to nevyšlo. V novém rozhovoru se svěřila s tím, co jí neúspěch v Eurovizi naopak přinesl.

„Byla jsem hlavně zavřená v pokoji a psala novou hudbu,“ popisuje Maella poslední měsíce svého uměleckého života a dodává: „I na těch pár koncertech, které jsem měla možnost v posledních měsících odehrát, jsem si všimla, jak se mi díky nominaci do finálového výběru Eurovize proměnilo publikum.“

„Nové EPčko vyjde na podzim. Bude víc dark než moje dosavadní tvorba, ale taky bude mít sexy female vibe a bude hodně taneční.“ Dočkáme se na připravované nahrávce konečně i nějakých hostů? „Až na svého producenta ke své hudbě téměř nikoho nepouštím. Je pro mě důležitý stát si za vlastním zvukem,“ říká.

Čí spolupráci by Maella vnímala jako snovou? A jak vypadají její koncertní plány na letošní léto? Poslechněte si celý rozhovor i živý koncert, který odehrála v našem proskleném studiu!

Hudební tip

„Moje hudební tipy jsou Biig Piig a NOT THE TWOS. Biig Piig miluju, protože má krásnej hlas a ty skladby jsou takový temný,“ říká Maella o své oblíbené irské, ale v Londýně usazené hudebnici. Tu jste před pár dny mohli vidět i na pražském festivalu Metronome. „Je to hodně dobrej songwriting a její hlas mi připadá hrozně sexy,“ dodává.

„Potom se mi hodně líbí singl HAHA od NOT THE TWOS, protože je trochu zvláštní. Je to song, kterej má rokenrolový prvky, ale přitom ten producent je hiphopovej, takže je to zvláštní mix žánrů.“

Jak podle Maelly zní sexy hlas nebo zvláštní mix žánrů? Poslechněte si celý hudební tip.

Maella se svou kapelou

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.