Byl jsem nechtěné dítě, neměl jsem se ani narodit, vypráví rapper Refew

7. srpen 2022

Hostem Pochlap se byl tentokrát rapper Refew z Palmovky, bojovník nejen v ringu, ale i v životě. V rozhovoru s Václavem Roučkem řeší komplikovanou životní cestu, své zdravotní a osobní problémy i to, jak stíhal dvě práce najednou a jestli byl schopný do obou dávat 100 %.

„Box mi dost pomáhal. Mně šlo o to, makat na sobě a bojovat se svými démony a sám se sebou. Život mi dával všechno, ale zároveň jsem se necítil spokojený, byl jsem tlustý a přežíral jsem se. Chyběla mi láska, motivace, chybělo mi pro co žít, zápas byl pro mě možnost vykoupení. Dal jsem do toho vše, a buď to vzdám, nebo se kousnu,“ popisuje Refew své pocity před prvními zápasy, kdy mu pomáhal trenér, aby si zachoval chladnou hlavu.

Kromě svého boje s démony a fyzické i psychické nemoci, kdy měl problém vůbec vstát z postele a nerozbrečet se ve sprše, se Refew rozpovídal i o rodině. „Můj táta je malý člověk. Nemyslím tím, že neměl peníze nebo jakou stopu nechal ve společnosti, ale je malý člověk svým myšlením. Už nějakou dobu se s tátou nebavím. Když vidím, že jsou v životě s tím člověkem jenom starosti, odstřihnu ho,“ vysvětluje, proč je mu otec nyní lhostejný, a dodává:

„Byl jsem nechtěné dítě, neměl jsem se ani narodit. Když se máma dozvěděla, že je těhotná, lidé z tátovy strany rodiny ji opili, dali jí prášky a položili ji do skoro vařící vany – prostě všechny ty návody, jak potratit. Já se však držel zuby nehty.“

Jak mu máma dodává energii? Jakým způsobem žije bohémský život? Chce být někdy manžel a táta? A proč nebyl Refew několik týdnů schopen opustit svou postel? To vše si poslechněte v novém díle Pochlap se.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka