Celý život se vyrovnáváš s tím, že jsi žena. Autobiografie Britney Spears není příjemné čtení

29. květen 2024

Někdy se říká, že Tina Turner byla rockovou babičkou. Madonna je zase královnou popu a titul popové princezny nenáleží nikomu jinému než Britney Spears. Její život ale pohádku moc nepřipomíná. Dokládá to i zpěvaččina autobiografie Žena ve mně, o které byl speciální díl podcastu Lit.

Jan Dlouhý si o knížce povídal s Eliškou Soukupovou, herečkou a moderátorkou Radia Wave, která mimo jiné připravuje podcast Pot. „Nejdřív jsem vůbec nevěděla, co od té autobiografie mám čekat. Nakonec jsem ji přečetla skoro jedním dechem, rozhodně to ale není příjemné čtení,“ svěřuje se Eliška v rozhovoru.

Britney Spears ve své autobiografii vzpomíná například na vztah se zpěvákem Justinem Timberlakem, během kterého byla donucena podstoupit umělé přerušení těhotenství. „To je nejhorší scéna, když ona leží v bolestech na zemi v koupelně a on jí u toho hraje na kytaru,“ říká Eliška Soukupová a připomíná, že tehdy dával bulvár rozchod za vinu hlavně Britney Spears.

Žena ve mně je o tom, jak se zpěvačka v různých obdobích svého života vyrovnává s tím, že je ženou. Píše o dobách, kdy lidi spíš než hudba zajímalo hlavně její tělo a intimní život. „Svým způsobem je ta autobiografie definicí ženského hnutí,“ dodává Eliška Soukupová.

V čem se podobají příběhy Britney Spears, Ivety Bartošové a Terezy Pergnerové? A přistupujeme teď k mladým začínajícím hvězdám citlivěji? Pusťte si speciální díl podcastu Lit, který se vysílal živě ze studia Radia Wave v Den otevřených dveří Českého rozhlasu.

autor: Jan Dlouhý
Spustit audio

Související