Co hýbalo v roce 2023 popkulturou? Čestmír Strakatý, Eliška a Damián nebo Sophie Turner a Joe Jonas

2. leden 2024

Popkulturní podcast Kompot měl letos napilno. Kromě několika projekcí kultovních filmů nabídl také živé vysílání z Olomouce nebo Prahy. Hutný byl ale i obsah mnoha dílů, které posluchačstvo podle reakcí na sociálních sítí často dokázal pobavit, rozčílit i inspirovat. Připomeňte si proto výběr toho nejlepšího z Kompotu za rok 2023.

Televize Prima uvedla na počátku podzimní sezónu svůj hlavní tahák: nový seriál s pohádkovou zápletkou Eliška a Damián. V hlavních rolích v něm hráli Emma Smetana a Robert Urban, které diváci přijali spíše vlažně a kritici kriticky. Zajímavý byl vhled do fungování velké komerční televize, který poskytla Emma Smetana skrze svoje sociální sítě. Rant na nízké produkční hodnoty seriálu Hany Trojánkové Biriczové se stal v některých kruzích virální, a to i díky influencerovi Sebastianovi Šiklovi. Poslechněte si ho znovu ve výročním speciálu.

Čtěte také

V srpnu se do studia Radia Wave podíval moderátor Čestmír Strakatý. Přišel vysvětlit, proč se raději dívá na reality show The Kardashians než na seriál A jak to bylo dál… Která ze sester slavné rodiny je podle Strakatého nejodvážnější a jak vnímal trend, kdy návštěvnictvo koncertů házelo po prakticky komukoliv prakticky cokoliv?

Čtěte také

Podcast Kompot také navštívila Jana Patočková. Známá novinářka zabývající se rovněž popkulturou okomentovala rozvod Sophie Turner a Joe Jonase. Ti mají spolu dvě malé dcery. O Turner, která natáčela na podzim ve Velké Británii seriál, se tehdy začaly objevovat negativní články, které ji líčily jako špatnou matku. Přitom i Joe Jonas pracoval – byl na turné se svou skupinou Jonas Brothers. Proč takový sexismus ještě tolerujeme v roce 2023? I nad tím jsme se zamýšleli v popkulturním podcastu Radia Wave.

Vzpomínali jsme i na vztahovou reality show Take Me Out. Proč byla emancipační a feministická? To také zazní ve speciálu pořadu Kompot.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.