Dej na sebe kroj, postav třeba pec – žal se krásně vstřebá, začni s tím hned teď

18. září 2024

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve Elišku Trubačíkovou z Tupes, která je vystudovaná arboristka a etnoložka, ale živí se kavárnictvím a hodně vajbí lidové kroje, zvláště ten svůj a také šíří slávu tupeské keramiky.

Eliška se nejprve rozpovídala o tom, jaký relax je malovat květinky na hrnečky, což už dnešní mladí téměř nedělají. Ivanku pak extrémně zaujalo, že Eliščin kluk odlévá pece. Eliška se poté rozdováděla při vyprávění o Skautu, kam chodila - na rozdíl od moderátorek. Hodně se jí líbilo skautské desatero a vázání uzlů. Ivana v souvislosti s přírodou random nadhodila, že řezači křovin jsou hot.

Pak přišlo na hřeb vyprávění. Eliška popisovala svůj uskutečněný sen, který spočívá v tom, že má a nosí kroj. Zuzanu na celé věci samozřejmě nejvíce zajímalo, jak se v takovém úboru chodí na záchod.

Pak se probrala ještě Eliščina brigáda na Aljašce, Zuzana zavzpomínala na rappera Snoop Dogga a mohlo se jít pomalu domů.

Chcete si popřemítat o tom, že byste si mohli pořídit kroj a chodit v něm na večírky? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se Vám to zadaří.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.