„Děkujeme holkám, že promluvily, a porotě, že se nebála.“ Série Hranice násilí patří k podcastovým objevům roku

16. červen 2023

Pátý ročník ankety Podcast roku zná své vítěze. Letos anketa zaznamenala nejvyšší účast hlasujících v historii. Počet odevzdaných hlasů přesáhl statisícovou hranici.

Podcasty Radia Wave zaznamenaly úspěch v pátém ročníku posluchačské ankety Podcast roku. V kategorii Objev roku, o které na rozdíl od jiných kategorií rozhodovala odborná osmičlenná porota, se umístila na třetím místě série Hranice násilí autorky Táni Zabloudilové a kreativní producentky Veroniky Ruppert. Série se věnuje sexuálnímu násilí na ženách v partnerských vztazích.

„Je potřeba poděkovat všem holkám, které v podcastu promluvily o tom, jak je zranil někdo z blízkých,“ vzkázala z předání Veronika Ruppert. „Hranice násilí nesou obrovsky těžké téma sexuálního násilí a já jsem vděčná porotě, že se tohoto tématu nebála a věnovala mu pozornost.“

Jaké to bylo na místě? Poslechněte si reportáž Anety Martínkové z vyhlašování výsledků ankety Podcast roku! Oceněnou sérii Hranice násilí si můžete poslechnout tady.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.