Dělám hudbu pro chytrý lidi, říká poživačný Necrocock a chystá album, které doprovodí knihu receptů

20. říjen 2021

„Doba přeje kultu stádovosti,“ říká Tomáš Necrocock Kohout, jeden z opravdových solitérů zdejší hudební scény. Jeho kořeny jsou v metalu, stejnou náklonnost jako ke kytarám má ale k synťákům a jejich libozvučnosti. Jeho hudba je stejně neortodoxní jako její autor, esteticky ji můžeme s malou mírou nadsázky katalogizovat jako „hrátky s temnotou“.

Za sebou má desítky nahrávek, ta nejbližší ale bude zase v lecčem jiná – jeho nadcházející Tafelmusik totiž doprovodí autorskou kuchařku. Od muže, který je známý nejen svou hudbou, ale i gurmánskými a cestovatelskými eskapádami, to je logický krok. Rozhovor, který vznikal v jeho studiu na periferii Prahy, se však točí i kolem aktuální desky Bipolární noci.

V době projektu Nekrolog chodil po ulici s kosou, v současnosti své představy přináší do autorské i filmové hudby – aktuálně má za sebou spolupráci s Romanem Holým. Pandemické měsíce pro něj znamenaly nejen gurmánské orgie, hraní pexesa a pozorování ptactva, ale i hodně tvůrčí období. Jakou hudbu můžeme čekat? A vyjde i na vinylu?

Tom Necrocock (Tomáš Kohout)

Jak trávil pandemické měsíce a roky? Jaké jsou jeho oblíbené filmy? Myslí si, že ještě někdy něco vytvoří s Master’s Hammer? A co chilloutový projekt Night Vision? Modeláři mluvili s Necrocockem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.