Deska týdne - Karol Mikloš

5. červen 2008

Karol Mikloš je jeden z mála česko-slovenských kytarovkářů, který si může dovolit zpívat i ve svém rodném jazyku, protože má o čem a dokáže svoje myšlenky artikulovat tak, že se nestydíte to poslouchat. V pořadí již třetí album tatranského Morrisseyho se jmenuje The Past Of The Future a tento týden kralovala v rubrice Deska týdne

Tatranský Morrisey už schytal několik nominací na Aurela, popřípadě Grammy, natočil dvě desky, odehrál nespočet koncertů na obou stranách česko-slovenských hranic, a přesto ho tady u nás skoro nikdo nezná, přitom tak zručných parafrází na britskou kytarovou scénu najdete u nás opravdu jen málo.

00726067.jpeg

Na novou desku Karola Mikloše jsme museli čekat dlouho. Od vydání druhé desky Vis-A-Vis již uběhlo 6 let a práci na novém materiálu zdržela také Karolova výpomoc na aktuální desce jeho, dalo by se říct domovské, kapele Shellwoy. Tento měsíc jsme se ale dočkali. A jak v pořadí třetí deska jménem The Past of the Future dopadla, vám teď prozradí Zuzana Miháliková.

S Deskou týdne, čili novinkou od Slováka Karola Mikloše, vás ze svého pohledu seznámí recenzent mimo řady naší redakce. Album Past Of The Future si pro Radio Wave tentokrát naposlouchal kolega Daniel Baláž ze spřáteleného FM Radia, tedy stanice pro mladé Slovenského rozhlasu. Tady je jeho hodnocení.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.