Dobrovolně naladěné Universum

6. květen 2011

Hosty pátečního studentského okénka Radia Wave byli Lucka Dolanská a Jirka Let z občanského sdružení Pionýr.

Řeč se točila hlavně kolem jejich akce Umačkáni dětmi, kterou Pionýr pořádá v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011, který také hosté při rozhovoru představili. Zjistili jsme, co dobrovolnictví obnáší, kde se o něm dozvědět více i co je akce Umačkáni dětmi.

Už vás někdy v životě napadlo jen tak, úplně nezištně někomu pomoci domů s nákupem? Nebo třeba zajet do domova důchodců a s některým z jeho klientů, kterého ani neznáte, strávit den? Udělat mu radost a na chvíli ho zbavit samoty? Jestli ne, tak rok 2011 je možná dobrou příležitostí se nad tím zamyslet a rovnou se pustit do akce. Rok 2011 je totiž takzvaným Evropským rokem dobrovolnictví.

O tom, co tahle akce obnáší, jaké kvality a přednosti by takový dobrovolník vůbec měl mít, kde všude se může angažovat a o akci Pionýru Umačkáni dětmi si do studia Radia Wave přišli minulý pátek povídat dobrovolníci Lucka Dolanská a Jirka Let.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.