„Dostali jsme příležitost už nebýt amatéry.“ Kapela Good Times Only teď míří do studia a na stage

19. červenec 2018

Vítězové soutěže Startér, kapela Good Times Only, zahráli na pražském Stalinu. Teď je čeká nahrávání nového singlu, který zatím nepojmenovali. „Spoustu kapel si dneska může něco nahrávat za pár šupů doma. Je ale znát, když se to konečně odpíchne a začne to být profesionální. To se nám teď, doufám, stane,“ myslí si Kryštof.

„V soutěži jsme si oblíbili kapelu Hello Marcel a jejich písničku Bůček. Do těch jsme se tak zamilovali a přáli jsme jim výhru, že nám pak bylo až skoro líto, když jsme to vyhráli my,“ říká Filip, zpěvák a kytarista kapely Good Times Only. „Chceme teď vyjet do jiných měst než do Prahy. Nejdříve ale natočíme singl a potom klip,“ dodává. Výhra v soutěži jim prý přinesla možnost odstřihnout se od amatérské scény a posunout se na vyšší úroveň.

Z akce Stalin x Startér

Autor pořadu a porotce Jonáš Zbořil má z jejich vítězství radost. Startér se podle něj každým rokem posouvá, letos navíc za velkými změnami stál Kuba Kaifosz, který se k Jonášovi přidal. „Bere to takovým rázným způsobem, hodně instinktivně. Soutěži to určitě prospělo. Mám velkou radost z toho, že Startéru ty kapely důvěřují, bez toho by to dělat nešlo,“ myslí si Jonáš Zbořil. Spolu s Good Times Only si na Stalinu zahrála také kapela The Valentines, která se letošního ročníku Startéru také zúčastnila. „Tahle soutěž je v Česku ojedinělá, protože buďto jsou tu pop soutěže pro prvoplánový rádiovky, anebo rockový soutěže. Tady je to různorodé, co kapela, to jiný styl,“ říká zpěvák Honza Doležal. Good Times Only čeká řada koncertů, nejbližší 25. července na Střeleckém ostrově. Do Startéru se nadějné kapely mohou přihlašovat už teď, soutěž opět začne začátkem letošního října.

autor: maf
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.