Ekopaliva z použitého oleje jsou průšvih, stejně jako krajta v Brně. Alespoň podle Mikrovlnek

26. červenec 2019

Zuzana Fuksová a Jana Patočková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ty největší žabince ze zpravodajské tůně. Tentokrát nepřinesly nejen ty nej zprávy z Evropy a celé planety, ale hlavně i z rodiště hostky Jany – ze Semil. Tam se totiž chystá přírodní koupaliště, na které dlouho čekala.

Nebyly by to Buchty, kdyby bylo vynecháno Brno. V jeho okrajové části se do domu spící rodiny vplížila krajta, jejíž původ je zatím nejasný. Jak už to ale v Brně bývá, všechno dobře dopadlo. O poznání menší štěstí měl zaměstnanec supermarketu v americkém státě Iowa, který před deseti lety zřejmě zapadl do prostoru za chladicím boxem a nalezen byl až o celých deset let později. Jana jako pragmaticky uvažující člověk podotýká, že v obchodě se asi moc neuklízelo, když tam mohla po celou dekádu netknutě ležet zmrzlá mrtvola.

Obě rovnostářsky založené ženy si oddechly při zprávě o tom, že v Londýně už developerům zakázali stavbu hřišť oddělujících bohaté a chudé děti. Zuzana si ovšem pořád myslí, že dětská hřiště jsou čisté zlo tak jako tak.

Je mezi těmito zprávami nějaká tajemná provázanost? Pusťte si celý nejnovější díl Mikrovlnek a zjistíte, že hledání souvislostí se přeceňuje.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka