Extrémní hudba, kterou si budete broukat ve sprše? Perfecitizen vydali nové album s elitními hosty

5. srpen 2020

Blastcore, death metal nebo nekonečně rychlý grind? „Když to zkoušíme, přijde mně to jako normální písničky,“ říká bubeník Jarda Haž o novém albu kapely Perfecitizen. „Je to něco mezi hysterií a euforií,“ doplňují jeho spoluhráči pocity z hudby, jakou produkují nejen na čerstvé desce Humanipulation.

Ta představuje mimořádně třaskavou směs výše zmíněných žánrů, ale hlavně je plná překvapení. Zmínka o hitovosti, která koluje v italské krvi nového basáka Adriana, tedy není tak mimo, jak by se u podobných žánrů mohlo zdát. Perfecitizen totiž hrají nejen nepředvídatelnou hudbu, ale taky hudbu, ve které není nouze o vyloženě nakažlivé motivy a háčky. A za mnohé kapela vděčí nástupu nového basáka, ale i změně na postu vokalisty – protože právě s nimi se změnil i přístup ke skládání a zkoušení.

„Pigsty jsou jedna z nejlepších kapel, která zde kdy hrála zábavný extrém,“ zmiňují Perfecitizen české legendy grindcoru, jejichž někdejší člen Dalibor na desce taky hostuje. A spolu s ním vokalistka a skladatelka Dalila Kayros, kromě jiného členka italské kapely Syk, s níž pojí Perfecitizen koncertní minulost i přátelské vazby.

O tom, jak vokalista Honza předzpívával vokály italské šamance Dalile Kayros, anebo o tom, zda fanoušci na jejich koncertech více křepčí nebo zírají. Hostem Modelářů byla kompletní sestava experimentálních extremistů Perfecitizen.

Playlist:
Perfecitizen – Misunderstanding
Dalila Kayros – Polygons
Syk – Fong
Crouch – Warning Shot
Soul Decorder – Your Misery
Perfecitizen – Blind Ignorance

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.