Foo Fighters ve studentském klubu? V Sydney to jde

8. květen 2012

Universum po delší době tenhle týden vyrazilo za vzděláním do zahraničí. Hostem pořadu byl student David, který si z univerzity v Sydney odvezl magisterský titul v oboru strategické PR. Řeč byla nejen o jeho zážitcích, ale hlavně o společenském studentském životě v kampusu školy.

České vysoké školy tu tradici většinou postrádají. Jen málo z nich má fungující kampus, ve kterém to opravdu žije, ve kterém cítíte ducha univerzity a skutečnou studijní atmosféru. Na západ od nás je většinou situace jiná. Studenti přebíhají od přednášky do seminářů „nabušeni“ informacemi a připraveni diskutovat. Takovéhle prostředí motivuje ke studiu i ty méně školní typy, jak potvrdil při rozhovoru Universa David.

David se v loňském roce vypravil do Austrálie na tamní třetí největší univerzitu. Ze Sydney Uni si odvezl vedle titulu také hodně zkušeností a zážitků, o kterých jsme si povídali v úterý večer v Universu.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.