Groove na plné obrátky. Čerstvé desky servírují José James, The Allergies, Bilal nebo projekt Voilaaa

3. říjen 2024

Grundfunk představuje novou desku „Sláva vítězům, čest uraženým!“ od české kapely TOP Dream Company, která si její vydání naplánovala na den oslav dvaceti let existence. Zpěvák José James letos na jaře vydal album „1978“ a zároveň jej zahrál v amsterdamském klubu Paradiso, kde byla pořízena živá nahrávka. Duo producentů známé jako The Allergies přišlo s novým studiovým albem „Freak The Speaker“. Novou desku vydal také Bilal, který s ní vplul do alternativních vod.

Nový singl Heleny May - Sweet Memories je energický a funkový song, ke kterému vznikl při natáčení v londýnských Metropolis Studios i videoklip. 

V rámci oslavy dvaceti let na scéně kapely TOP Dream Company (TDC) a zároveň křtu desky Sláva vítězům, čest uraženým! jsme se dočkali jejího vydání v digitálním podobě a tak jsme nemohli tuto událost ve vysílání vynechat.

Freak The Speaker, tak se jmenuje nejnovější album bristolské dvojice The Allergies. Poslechnout si ji a muzikanty na ní se objevující podpořit můžete třeba tady:

José James stihl letos vydat nové studiové album nazvané 1978 i živák Amsterdam 2024 (Live at Paradiso) z amsterdamského klubu Paradiso, na kterém ji celou přehrál. 

Ale to není vše, vystoupení Josého Jamese s prvotřídní kapelou, ve které hrají Marcus Machado, Mitch Henry, David Ginyard a Jharis Yokley, natočil nizozemský kameraman Flip Kwakkel. Kompletní záznam můžete vidět pod tímto odkazem ↓

Pravidelná rubrika Groove Window tentokrát zamířila do francouzského Lyonu, odkud pochází Bruno „Patchworks“ Hovart, tvůrce a hlava projektu Voilaaa, jemuž po téměř deseti letech na scéně tento týden vyšla čtvrtá studiová deska C'est tout. 

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Související