Health: Vol. 4: Slaves Of Fear je naše nejtvrdší deska

15. únor 2019

Album jako formát možná ve světle skutečnosti, že streamovací platformy vedou lidi spíš k vytváření vlastních playlistů a přeskakování z tracku na track, trochu zastarává, říká basák Health John Famiglietti. „Pro nás jako kapelu je ale koncept alba důležitý, opouštět ho nehodláme a budeme desky vydávat i tehdy, když to třeba bude už totálně staromódní věc,“ dodává.

 

Jejich aktuální album Vol. 4: Slaves Of Fear je podle Health jejich nejtemnější a nejtvrdší deska, a to zcela záměrně. Předchozí album jim totiž připadalo zpětně až moc konzervativní, a proto se to na další desce rozhodli změnit. Reakce od fanoušků jsou prý zatím veskrze nadšené, takže se zřejmě jednalo o krok správným směrem.

Zatímco eponymní debutové album nahrávali Health v roce 2007 v prostorách klubu The Smell v Los Angeles, aktuální deska už celá vznikala v počítači.

V čem se liší tvůrčí proces, když je jeho velkou součástí živé nahrávání a když naopak velká část práce vzniká až následně díky technologiím? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.