Historický moment ve Startéru, vážnější humornou skladbu jste ještě neslyšeli!

9. leden 2024

„Vážený týme Startéru..“ Vy nás v těch mailech ale rozmazlujete! Startér je zpátky v novém roce, rekapituluje prozatimní Top 5 nejhlasovanějších tracků a vyhlíží dubnový termín Startér Showcasu, kde se dozvíme, kdo letos vyhrál. Chcete zkusit štěstí s vlastním šuplíkovým hitem a ucházet se o šanci nahrát nejlepší videosingl a vystoupit na prestižních festivalech? Pošlete nám ho na starter@rozhlas.cz!

Mezi novoročními newcomers v hitparádě neobjevených vítáme popovou zpěvačku Barbi Gold, která se rozhodla vyměnit češtinu za angličtinu a rozvíjet svou hudební kariéru v Berlíně. Prvním krokem k tomu byla její koncertní premiéra v německém hlavním městě v prosinci 2023. Snad to dobře dopadlo! Martin s Filipem její singl Naked každopádně hodnotili vlažně, pod kůži se jim úplně nezaryl, třeba ho ale zachrání hlasující.

Výčet svých oblíbených filmů do naší e-mailové schránky doručila početná kapela z Příbrami Russian Sleep Experiment – patří mezi ně Sharknado 4 nebo Fimfárum 1. Humorem protkaná je i jejich soutěžní skladba Nostrum Cotidianum. To ovšem neznamená, že ztrácí na sonické vážnosti a nepředvídatelnosti. „Jedna z nejpozoruhodnějších věcí, které nám přišly,“ shodují se moderátoři. „Petr Marek z Midi Lidi má temný období.“

Kdo je Kardinál Dukla? A u čtení kterého mailu se nám nadouvaly plachty? Poslechněte si novoroční Startér, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a zahlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.