Hudební tip: Dukla má na repeat Alexe G, Lazer Vikinga i nejlepšího rapujícího kuchaře v Praze

14. červenec 2022
Tip

Pražské trio Dukla známé pro melancholické písničkářství má aktuálně venku nové EP Moře vnitrozemí. Je o touze po dálce, po úniku z města. Skoro až k oceánu jsme se s Duklou přemístíli, když nedávno zahráli živě v našem proskleném studiu v rámci další Radio Wave Studio Session. Při té příležitosti se podělili také o svá hudební doporučení.

„Z českých věcí mě za poslední dobu nejvíc bavil singl Kuby Kaifosze aka Lazer Vikinga Yr Body a album Ready to Die od Franka Flamese. To je skvělý album,“ říká frontman kapely Dukla Lukáš Vydra, který se nedávno představil i v roli rappera na čerstvé desce pražského rappera Ankiho.

Právě Ankiho a jeho album No More Drama doporučil po krátkém rozmýšlení a našeptávání od svých spoluhráčů klávesista Jáchym Krohe. „Anki je nejlepší rapující kuchař v Praze,“ dodal k jeho tipu Lukáš.

Basáka Josefa Hradilka v poslední době zaujaly čerstvé singly písničkáře Alexe G, kterými ohlašuje připravovanou desku God Save the Animals. „Taky teď hodně poslouchám nový EPčko od britskýho rappera Blackhaine – Armour II. Bude hrát na Lunchmeat Festivalu.“

Které aktuální hudební releasy si podle členů kapely Dukla zaslouží vaši pozornost? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.