Hudební tip: rapper Anki a producent Lastsword o svých oblíbených kompilacích

10. červen 2022
Tip

Pražský rapper s vietnamskými kořeny Anki předloni vydal albový debut Saigon Stories, na kterém rapoval ve vietnamštině. Teď má venku novou desku No More Drama s českými texty o Vietnamem poháněné nostalgii, dlouhých chvílích za kasou ve večerce a pomluvami protkané rapové scéně. Po boku svého dvorního producenta Lastsworda novinku představil také živě v našem proskleném studiu během další Radio Wave Studio Session. Které aktuální hudební releasy doporučuje duo k poslechu?

„Můj hudební tip je nové album od Niga, která se jmenuje I Know Nigo. Nigo je japonskej módní návrhář a zakladatel značky Bathing Ape a nahrál teď producentskou desku, na které mu hostují top class rappeři z Ameriky,“ říká Anki k nahrávce, která ho přivedla ke zjištění, že Nigo je na rapové scéně ještě zasloužilejším veteránem, než si původně myslel.

„Já bych doporučil něco z tuzemský scény a sice kompilaci Sing Sing Revolution Vol. 3, kterou má na starost primárně Igor Bruso, který to celý dával dohromady, ale je tam spousta mladých talentovaných lidí,“ říká Ankiho producent Lastsword a dále zmiňuje, že nejvíc ho baví tracky od tajuplné kapely Dým.

Které skladby se točí okolo života na pražském Andělu? A s kým jsou spojené hudební začátky módního návrháře a producenta Niga? Poslechněte si celý hudební tip.

@croradiowave Děkujeme Ankimu za rozhovor! Celý ho najdeš na wave.cz a záznam jeho koncertu na našem YT #wavecz #fyp #foryou #fypシ #protebe #czech #zestudia #radiowave #rapper #anki #czechrap #rozhovor ♬ Lo-Fi chill beat(886457) - 平松誠
autor: Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.