Jak se učí o výpočetní technice

11. listopad 2011

Universum zabrousilo v pátek večer opět do rychle plynoucích vod výpočetních technologií. Hosty pořadu byli zástupci střední počítačové školy na Proseku Martin Vodička a Aleš Kratochvíl. Vedle soutěže IT-SLOT byla řeč hlavně o postupech a smyslu podobného vzdělání.

Znáte to: „Když jsem se v 15 rozhodoval, co dál dělat, pekařina pro mě byla jasná volba“. Jasně, zadělat těsto, uválet rohlík – představa, jak to asi na takové škole bude probíhat, je docela jasná. Samozřejmě myšleno bez negativních konotací ke smyslu tohoto vzdělání.

Co když ale blázníte po výpočetních technologiích, máte rádi chytré telefony a vaším nejlepším přítelem je nablýskaný tablet? Studium výpočetní technologie se pak zdá být vhodnou volbou. Co vás ale taková škola naučí? Budete umět programovat pro Android nebo iOS? Zvládnete počítačovou grafiku, sestavení PC nebo cílit na webové aplikace a stránky?
Dozvíte se z rozhovoru Universa s ředitelem počítačové školy na Proseku Martinem Vodičkou a Alešem Kratochvílem, jedním z tamních vyučujících.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.