Jsem hlavně comfy, módu neřeším, tvrdí novinář Filip Titlbach. Jeho skříň ale prozrazuje opak

9. březen 2021

„Oblečení je pro mě způsob, jak zakrýt nahotu, to je všechno. Nic víc v tom nehledám,“ říká novinář Filip Titlbach. Během natáčení podcastu Šatníky se ale ukazuje, že ve skutečnosti pro něj oblékání znamená mnohem víc. „Když jsem šel asi v devatenácti studovat do Olomouce, došlo mi, že nepotřebuju velká loga a statusové značky. Začal jsem ve stylu oblékání hledat sám sebe. Mám tu spoustu věcí, které zatím nenosím, ale sbírám na ně odvahu.“

„Oblečení nakupuju jen jednou za rok a online,“ směje se Filip. A jak to u online nákupů občas bývá, v různých výhodných baleních k němu občas doputují i trochu bizarní kousky. Jako třeba bílá košile s vyšívanými masařkami nebo polské tričko s hravými kočičkami, ve kterém se kvůli nepříjemnému materiálu nedá vydržet. V jeho šatníku visí nenápadné basic kousky vedle vtipných barevných úletů, jako je třeba oblek s potiskem Pokémonů.

„Extravagantní věci nenosím tak často. Věřím, že oblečení by mělo zrcadlit tebe právě teď. A já na tyhle věci nemám vždycky odvahu.“ Na pokémonský komplet má ale Filip jasně stanovenou příležitost: „Už mi hrozně chybí sociální kontakt a těším se, až budou zase nějaké akce. Takže jsem si slíbil, že si tenhle oblek vezmu na první společenskou událost po koroně, na kterou půjdu.“ A v čem byste na první party po pandemii vyrazili vy? Napište nám na Instagram Šatníky Radio Wave!

Kdy se Filip přestal oblékat do statusových značek? Proč nemá rád masivní pánské prsteny (s výjimkou Petra Vančury, který je prý jediný umí nosit)? Jak Filipa v oblékání ovlivňují přátelé? A proč se málokdy oblékne tak, jak by skutečně chtěl? Poslechněte si v podcastu, který jsme natáčeli ještě před lockdownem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.