Kabinet Radia Wave

25. únor 2013

Kabinet Radia Wave představuje nový formát hudebního pořadu, který má podobu několikadílných cyklů. Jedno téma, jeden moderátor a jeho komplexní zkoumání určitého hudebního fenoménu.

Kabinet Radia Wave není přeplněný zaprášenými artefakty a školometskými exkurzemi do historie populární hudby, ale naopak nabízí vhled do tématu plný souvislostí a trendů.

Odkud čerpají inspirace současné indierockové kapely? Jak velký vliv na elektronickou scénu měli němečtí krautrockoví hudebníci 70. let? Kdo koho kopíruje a kdo ten který žánr zahrál jako první? Výpravy pod povrch skladeb, odmítnutí konzumního způsobu poslechu hudby a přemýšlení o kontextu. Jak hudba ovlivňovala společnost, jak společnost reagovala na aktuální hudbu a co všechno z kdysi slavných kapel zůstalo.

Kabinet Radia Wave v sobě skrývá průhled do dějin populární hudby, které jsou všechno jiné, jenom ne suché a nezáživné. Hudbu, kterou probíráme v Kabinetu, nerozdělujeme na starou a novou – zajímáme se o tvůrce, kteří se nějakým způsobem zapsali do kronik popkultury, a to i přesto, že si toho tenkrát možná nikdo nevšiml.

Pořad připravují a moderují: Pavel Klusák, Aleš Stuchlý, Jiří Špičák, Petr Ferenc, Jarda Petřík

Historie pořadu: Začínáme vysílat od prvního březnového čtvrtka roku 2013

autoři: Aleš Stuchlý , Pavel Klusák , Jiří Špičák
Spustit audio