Kamil Fila: Vím, co je rohlík

14. červen 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl filmový kritik a rodák ze Znojma Kamil Fila. Ivanu s Alešem proto mimo jiné zajímal jeho názor na znojemskou omáčku, ale i to s kým si ho lidé nejčastěji pletou.

Kamil, který se kromě filmů vyzná také v posilování a v potravinových doplňcích pro příznivce bodybuildingu, v rozhovoru prozradil, že se cítí být dobrým člověkem tak na 60 %, že nejhorší smrad je rozkládající se amid a že kdyby si měl vybrat mezi tím, zda dostane facku, nebo kopanec, tak by byl raději kopnutý. „Mírný kopanec do zadku je fajn,“ práskl na sebe.

V rozhovoru plném překvapivých zjištění jsme ale narazili i na to, že Kamil tápe v oblasti pečiva. „Rohlík je to samé jako houska… Nevím, jaký je mezitím rozdíl… Vím, co je rohlík…,“ zamýšlel se oceňovaný filmový recenzent, ale jasného vyjádření ohledně preference housky, nebo rohlíku jsme se dočkali jen tak nějak napůl.

Skladbu do hudebního okénka si vybral sám Kamil a zvolil track Paula Herzoga, který zazněl v jeho oblíbeném filmu Krvavý sport.

Co je podle Kamila nejhorší na návštěvách posilovny? A co je na nich naopak nejlepší? Který cvik bychom měli všichni dělat každý den? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem s Kamilkem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.