Karel Šíp: S žádnými zvířaty moc do styku nepřijdu

1. leden 2021

V posledním vydání dada rubriky Brambora s vejcem v roce 2020 se Ivana s Alešem dovolali muži, který už od roku 2005 úspěšně moderuje pořad Všechnopárty. Kromě toho, že je ostřílený moderátor, je Karel Šíp také autor řady písňových textů a Blíženec. V minirozhovoru jsme se ho proto ptali i na to, jak se u něj projevuje charakteristika tohoto znamení. Ale zajímaly nás i jiné důležité věci – třeba jaké má rád obložené chlebíčky.

Aleš jako tradičně vyzvídal, jaké zvíře se známému baviči hnusí. „Já s žádnými zvířaty moc do styku nepřijdu,“ vymlouval se muž, který svého času účinkoval v pořadech Hitšaráda a Horoskopičiny.

Ivanu zajímal také Karlův názor na barvu roku 2021, kterou nedávno (ostatně jako každý rok) vyhlásil Pantone Color Institute. Tentokrát to budou hned dvě barvy, a sice žlutá a šedá. „To je pěkná kombinace,“ glosovala to Ivana, ale zkušený spíkr a scenárista měl jiný názor. „Není. Žlutošedá mně nic neříká,“ utnul rázně debatu Karel Šíp a Aleš si ještě přisadil, že to je barevná kombinace pro zestárlou vosu.

Jsou podle Karla Šípa horší hnědé ponožky nebo hnědé trenky? A jaké trenky a ponožky nosí Aleš? Žluté, šedé nebo vosí? A je Ivana pilná včelka nebo spíš zestárlá vosa? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Související

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.