Karlo z labelu Milion+: Vadí mi rapový machismus. Není to ani nějaká poloha, je to prostě jen póza

19. leden 2021

Rozhovorů s Karlem na internetu mnoho nenajdete a v těch několika málo publikovaných je slovenský rapper vždy velmi stručný, až kryptický. O to cennější byla možnost komplexněji nahlédnout do hlavy zakládajícího člena labelu Milion+ a rodáka z jihoslovenského Lučence a zjišťovat, co ho přivedlo do Čech a jaké byly jeho hudební začátky.

Řeč přišla na to, jaké bylo vyrůstat na lučeneckém sídlišti, „kde se varia šluky“, stejně jako na Karlův první mp3 přehrávač, který dostal od rodičů a s hlavou přilepenou k reproduktoru do něj nahrával svoje první sloky. Kromě jiného Karlo také vypráví o tom, proč opustil nu-metalovou kapelu, kterou měl na střední škole, nebo díky čemu u něj zvítězil rap.

Nicméně než společně s Yzomandiasem a dalšími kolegy založili label Milion+, prošel několika uskupeními včetně Haha Crew nebo Archetyp 51, ale nikde se trvale neusadil.

To se povedlo až na labelu, který nastavuje ostatním zrcadlo v tom, co znamená úspěch. Ostatně jak Karlo popisuje v rozhovoru: v řadě ohledů fungují jako firma, mají pravidelné meetingy a vše podstatné se rozhoduje demokratickým hlasováním.

Z dlouhé řady dalších témat přišla řeč i na rap a rapový machismus: „To mě přesně nebaví. Ona to není ani poloha, je to jenom póza,“ říká Karlo a zároveň popisuje, že dlouhodobě plánuje vydat se do úplně jiných žánrových vod. A pokud se vám bude zdát, že v pozadí občas slyšíte smích Annet X, tak slyšíte správně. Karlo s Annet X totiž tvoří pár a rozhovor jsme nahrávali v letenském bytě nadějné zpěvačky.

Co má společného Karlo a papež Jan Pavel II.Co ho přivedlo do Čech? Čeho si nejvíc váží na vyrůstání bez internetu? Jaké má pocity, když si pročítá svoje staré texty? A čemu se věnoval, když udeřila první vlna koronaviru?

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.