Když mi song trvá déle než tři dny, něco je špatně. Startér s producentem ANDELS

17. červenec 2018

Startér přes léto představuje nejzajímavější interprety z hitparády neobjevených. Samozřejmě muselo dojít i na tvůrce diskotékového hitu Liebe, v Brně usazeného producenta, který si říká ANDELS.

Míval dlouhé kudrnaté vlasy, kamarádi z ostravského sídláku mu proto říkali anděl. Chvíli to vypadalo, že bude závodně plavat, nějakou dobu pro změnu psal hororové povídky. Nakonec je z něho pokojový producent a člen kolektivu Bastl Instruments. Paradoxně přitom ke tvoření hudby nepoužívá žádné analogové krabičky, stačí mu virtuální VSTs. Je jedno, jestli track poskládáte díky složitému propojování kablíků na modulárním synťáku, nebo urputným klikáním ve virtuálním prostoru. Důležité je, jestli se vám podaří pravdivě zachytit prožitek, dostat do hudby to, co poslední dobou prožíváte.

Lukáš Puška aka ANDELS zrovna ujížděl na Deutsche Neue Welle, post-punkovém hudebním hnutí, když skládal náš oblíbený hit Liebe. Je v něm slyšet patina sedmdesátek, ale i okouzlení vesmírem a prostorem. O Lukášově fascinaci toho spoustu vypovídá i playlist, který pro Startér poskládal: mimozemská arpeggia od Oneohtrix Point Never, hudební elegie z jiné galaxie od Johna Mause.  

Poslechněte si poslední vydání Startéru s producentem ANDELS o tom, proč je lepší vydávat singly místo alb nebo jak se nejlépe hledá nová hudba.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio