Koleda, koleda, Gucci Mane, co pro nás máš pod stromem? Neseme vánoční rap pro váš traphouse

17. prosinec 2021

Je tu každoroční oslava releasu od Panny Marie a s ní také průlet vánočním rapem. Jak by zněly koledy, kdyby je složil Chief Keef, Playboi Carti nebo Big Guwop?

Čas Vánoc se blíží a my stále čekáme na poslední rapové desky roku 2021. Ještě než ale přejdeme ke každoroční bilanci, která letos vychází na čtvrtek 30. prosince, je třeba nahlédnout do bizarního poháru plného vánočních skladeb ze světa hip hopu a rapu.

Obsese skládat písně o Vánocích se v žánru traduje už od dob Wu-Tang Clanu a pokračuje až do dnešních dnů. Někteří MCs naskakují na vánoční skladby jak na běžícím páse, jiní stojí na okraji nebo se těmto vodám vyhýbají velkým obloukem.

Ty nejlepší skladby jsme pro vás vybrali do našeho speciálního dílu, který byl okořeněn o hned několik brilantních mash-upů. Děkujeme internetu a posíláme klíčenku. Je krásné potkat Chief Keefa na skladbě s Mariah Carey, stejně jako slyšet Playboi Cartiho ve hned několika světoznámých koledách.

Samotnou kapitolou našeho speciálu je však Gucci Mane, který se před časem nominoval na East Atlanta Santu, který každoročně nosí trapové dary. Ani letos tomu nebude jinak. Už v pátek spatří světlo světa jeho nová deska So Icy Christmas a my jsme zvědaví, jaká že to bude vánoční nadílka. Tak tedy šťastné a trapové Vánoce!

Jak zní Enya na drillovém beatu? A kdy nás spasí samotný Chief Keef? To vše v našem vánočním speciálu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.