Kryštof versus Cardi B: Proč se bojíme, když o vagině zpívají ženy?

12. srpen 2020

V novém singlu WAP rapuje Cardi B o mopu, čímž způsobila velký rozruch. Svou otevřeností šokovala také moderátory pořadu Kompot, i když netematizuje nic víc než pseudopoetická lidovka skupiny Kryštof Obchodník s deštěm – ženský orgasmus a pohlavní ústrojí. Jak Hanka a Šimon reagují na hit s Megan Thee Stallion a Kylie Jenner? Poslechněte si nový díl popkulturního podcastu Kompot.

Vedle čistého maloměstského pohoršení, které říká dost o tom, jak moc se bojíme žen, které se nebojí svého těla, uslyšíte recenze na reality shows Indian Matchmaker o moderní vztahové dohazovačce ve světě kastovního systému nebo na Selling Sunset.

Upozornění: Následující klip k písni Cardi B obsahuje sexuálně explicitní scény.

Třetí sezóna netflixovského dílka z prostředí hollywoodské realitní agentury Hanku nezklamala. Protagonistky jsou sice krásné, ale je jim už skoro 40, a tak vedle prodeje těch nejluxusnějších nemovitostí řeší běžná „dospělácká témata“, tedy děti a botox. V neposlední řadě v ní velký prostor dostávají také muži výšky i sebevědomí Tyriona Lannistera z Her o trůny. A to je dobře, protože nedokonalost je realita.

Na závěr si v rámci vzpomínání na nejzásadnější letní skandály pusťte rozhlasové nastudování jednoho z nejlepších bulvárních rozhovorů moderní české historie. Víte, o který jde? Napovíme, že Hanka hraje Dádu Patrasovou a Šimon Felixe Slováčka. Otevřete si ve svých aplikacích čerstvý Kompot!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.