Kulinářský speciál Universa

19. červen 2012

Že se akademický pořad nemůže věnovat jídlu? V Universu jsme v úterý večer dokázali opak. Do studia dorazily Karol Hošek z blogu Vývařovna a Jana Stehlíková z Foodies Clubu VŠE.

Kdo trpělivě poslouchal, mohl si z úterního vysílání odnést hned dva unikátní recepty. Karol odhalila tajemství své polévky, Jana pak přihodila recept na dezert. Nejen vaření se ovšem věnoval rozhovor Universa.

S Karol Hošek jsme si v úterý večer povídali o specialitách a článcích jejich napůl recesistického blogu Vývařovna a také o jejím vztahu k jídlu, českých úletech i kvalitě pražských menz, které nemají, jak možná sami víte, příliš dobrou pověst.

Také Jana Stehlíková přidala své zážitky z menzy VŠE a zároveň představila studentský Foodies Club, který už tři měsíce sdružuje gastronomické nadšence nejen z ekonomky. Tahle skupina se společně chodí bavit jídlem, i se ho učí vařit. Takže, vzhůru k plotnám (a poslechu záznamu Universa)!

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka