Kulturální studia na Palackého a Evropský studentský konvent

21. březen 2009

V pátek 20. března se Universum pohybovalo hlavně na domácí akademické půdě, ale nevynechalo ani pravidelnou rubriku Studium v zahraničí, ve které se podívalo do Madridu.

Hlavními tématy páteční studentské šedesátiminutovky se stal Evropský studentský konvent, za kterým se Universum ohlíželo rozhovorem s jeho prezidentkou a také nový magisterský studijní obor na Filozofické fakultě Palackého univerzity v Olomouci. Kulturální studia jsou unikátem na české akademické půdě a proto jsme tento obor zevrubně probrali s Mgr. Martinem Foretem.

Na závěr pořadu jsme cestovali. Tentokrát pouze po Evropském kontinentu, do slunného Španělska se studentkou ekonomie Zuzkou. Ta strávila uplynulý semestr v Madridu a tak jsou její dojmy a pocity ze studijního výletu stále ještě čerstvé.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.