Kus schodiště z Eiffelovky vydražen za miliony a Brňanka se uklidňovala lámáním stěračů. To jsou top zprávy minulého týdne

4. prosinec 2020

Ivana Veselková se tentokrát musela ve výběru zpráv obejít bez Zuzany Fuksové, která onemocněla a nemohla na aktuálním vydání pořadu Mikrovlnky participovat. Poslala tedy Ivaně aspoň stručné komentáře po internetu, aby posluchači nezůstali ochuzeni o její brněnské postřehy.

Ivanu kromě zprávy o tom, že podle vydavatelů oxfordských slovníků nebude letos jen jedno slovo roku, ale hned celý seznam, zaujala hlavně dražba kusu schodiště demontovaného z Eiffelovy věže. Zuzku by určitě zajímalo (kdyby bývala byla přítomna), že se pár schodů vydražilo za téměř 275 000 eur.

Nechyběla ani zpráva z Brna o ženě, která lámala stěrače, protože ji vytočil přítel. S tím se Ivana dokázala ztotožnit a myslí si, že je lepší lámat stěrače než ruce.

Už jste tento týden slyšeli hodně seriózních a důležitých zpráv? Pusťte si pro změnu Mikrovlnky, které vám přihřejí úplně jiný druh informací.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka