Láska a chytrej sex. 7krát3 o zranitelnosti v rapu, nové desce a pandemické slávě

4. květen 2022

Prosklené studio Radia Wave bouncovalo v rytmu R&B díky koncertu momentálně nejvýraznějšího zástupce tohoto žánru u nás. Hostem Radio Wave Studio Session byl jediný český R&B fyzioterapeut Štěpán Hebík aka 7krát3 se svým live bandem. Dočkáme se už konečně jeho dlouhohrající desky? Čí názor na jeho tvorbu má pro něj největší cenu? A jsou texty rapperů o bitches a hoes vyznáním romantické lásky?

Ve studiu Radia Wave vystoupil se svou kapelou český hudebník, zpěvák, producent a rapper Štěpán Hebík aka 7krát3. Na scénu doslova vtrhl v roce 2019 se singlem Promiň, který mu přinesl rovnou nominaci v hudebních cenách Anděl na videoklip roku, a následně zvítězil v hudebních cenách Radia Wave Kompot Song roku za nejlepší český popový track. V současné době má už na kontě vítězství ceny Anděl v kategorii sólový interpret, několik velmi úspěšných singlů i spoluprací a před pár dny vypustil vymazlený videoklip k singlu Headphones, který vypráví příběh povedeného večera ve více než dvou lidech.

„Hudbu dělám hlavně pro sebe, chci mít jednou na co vzpomínat, až budu v důchodu připojenej na Wi-Fi,“ říká v reakci na získání nedávného hudebního ocenění zpěvák 7krát3. „Plním si svoje sny. Propojuju se s lidmi, kteří mají v hudbě obrovský přesah.“

7krát3

Podle Štěpána by se mohlo stát, že nás čeká v hudebním mainstreamu více R&B soundu, který už v zahraničních hudebních žebříčcích výrazně stoupá. „U nás je velká spousta kvalitní hudby, jen se o ní prostě neví,“ zamýšlí se v rozhovoru nad tím, proč u nás žánr není tak často slyšet.

„Láska a chytrej sex“ – takhle pojmenovává svou tvorbu sám 7krát3. Nejdřív si s tím protějškem chci chytře pokecat a až potom z toho může něco být.“ Motorem veškeré jeho hudby je láska, která je podle něj už od podstaty věci velmi zranitelná. „I když rappeři zpívají o hoes a bitches, může to být metafora lásky.“

Štěpán se aktuálně těší na letní koncerty a festivaly, o které kvůli pandemické době přišel. Na ten nejbližší, Koncert Českého rozhlasu 2022, který probíhá k příležitosti 99. narozenin od prvního pravidelného rozhlasového vysílání, můžete přijít už v sobotu 14. května do Riegrových sadů v Praze.

Je v dnešní době nezbytné, aby umělec vydal dlouhohrající desku? 7krát3 si myslí, že každý hudebník by album vydat měl. Máme ho tedy v blízké době čekat i od něj? Utváří umělci mainstream, nebo je to naopak? A jaký je jeho hudební sen? Poslechněte si celý rozhovor.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka